Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wit van kip met zalm en kruidensaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. De kruiden reinigen, wassen en zeer fijn hakken.

  2. De champignons in kleine brunoise snijden.

  3. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.

  4. Pareer de kippenfilets en snijd ze in zo groot mogelijke plakken, schik ze op aluminiumfolie.

  5. Snijd de zalm in zeer fijne plakjes en verdeel ze op de sneetjes kip, kruid alles met peper en zout.

  6. Rol de ingrediënten voorzichtig op in de folie en laat ze 5 min. zachtjes koken in de gevogeltebouillon.

  7. Saus : room en de helft van de gevogeltebouillon laten inkoken tot gewenst dikte.

  8. De champignons en fijne kruiden toevoegen en nog even laten doorkoken. De saus afsmaken met peper en zout.

  9. Haal de aluminiumfolie van het vlees en snij er ringen van. Giet eerst wat saus in het midden van een warm bord en schik er de medaillons op. Serveer er peterselie-aardappelen bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.