Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aardbei- en sinaasappelgelei

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de sinaasappelen ‘à vif (enkel het vlees, geen velletjes) en bewaar het sap. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.

  2. Meng de aardbeien voorzichtig met de sinaasappel en de helft van de nootjes.

  3. Week de gelatine enkele minuten in koud water. Warm de wijn op met het sinaasappelsap, zwarte peper en suiker. Voeg er de geweekte gelatineblaadjes aan toe.

  4. Laat het mengsel afkoelen en doe er basilicum bij. Giet het op het fruit en laat die opstijven in de koelkast. Laat de porto inkoken tot siroop en koel die af.

  5. Snijd de terrine in porties met een scherp mes en serveer met porto.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.