Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wildekruidensalade met gevulde tomaat en Breydel ham

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Kuis en spoel de salade en de kruiden voorzichtig. Maak de vinaigrette. Meng alles voorzichtig in een slakom. Kruid met peper en zout.

  2. Snijd het hoedje van de tomaat, verwijder het vruchtvlees en laat uitlekken op keukenpapier. Maak dobbelsteentjes van het toostbrood en bak ze krokant in olijfolie. Snijd de mozzarella in blokjes en meng die met de afgekoelde croutons en een beetje olijfolie. Controleer de smaak en vul de tomaten op met deze vulling. Plaats de tomaat gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 180C.

  3. Bak de scampi’s in olijfolie gaar. Kruid met zout, pikante en Provençaalse kruiden. Doe hetzelfde met de, in stukjes gesneden, ham.

  4. Leg een torentje salade in het midden van een bord en plaats de tomaat erop. Verdeel de scampi’s en ham rond de salade. Geef er stokbrood bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.