Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Waterzooi van kip met groentejulienne en gekookte aardappeltonnetjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak een gevogeltebouillon met een kruidenboeket. Goed kruiden met peper en zout.

  2. Draai van de aardappelen kasteelaardappelen (Pomme Chateau) en kook ze gaar in gezouten water. Verfris ze.

  3. Versnijd de kip in stukken en gaar ze gedurende +/- 25 min. net onder het kookpunt in de gevogeltebouillon.

  4. De prei, selder en wortelen in julienne snijden. De uien halveren en in fijne ringen snijden. Na de helft van de gaartijd van de kip voegen we de julienne bij de bouillon. (de groenten moeten beetgaar zijn)

  5. De kip uithalen en laten uitlekken, ontvellen en warmhouden. Het pocheervocht bijkruiden en lichtje opdikken met een blanke roux.

  6. Verwarm de kip en aardappelen opnieuw in het kookvocht. Verdeel de porties in warme diepe borden en werk af met verse kervelpluksels. Giet er een scheutje room bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.