Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wit brood

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Roer 5 el bloem, de verbrokkelde gist, de suiker en het water in een kom door elkaar. Laat dit 'zetsel' op een warme plaats 30 min rijzen

  2. Zeef de bloem, giet het zout over dit zetsel, voeg de boter toe en kneed alles samen gedurende ca. 20 min. tot een stevig deeg. Zonodig meer bloem of water toevoegen.

  3. Maak een bal van het deeg en laat die onder een doek 30 à 45 min. rijzen.

  4. Kneed het deeg opnieuw, geef het de vorm van een brood en leg het in een ingeboterde bakvorm.

  5. Laat het brood opnieuw 1 à 1 1/2 uur rijzen.

  6. Knip het deeg in met een schaar.

  7. Bak het brood op 225° C gedurende 35 à 45 min.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.