Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde pijlinktvis met asperges op Vlaamse wijze

Ingrediënten :

De Saus

Bereiding :

  1. Kook de eieren hard en prak ze fijn.

  2. Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water. Houd warm.

  3. Snijd 1 pijlinktvis in middelgrote brunoise. Hak de ui en de look fijn. Stoof de ui aan in olijfolie en voeg de look en laurier toe. Bak de inktvisblokjes apart in olijfolie. Kruid met pezo en blus met sherry. Laat ze halfgaar worden en voeg ze bij de uien.

  4. Snijd de zalm in kleine blokjes en bak ze kort aan in olijfolie. Voeg de versneden gerookte heilbot en de geprakte eitjes toe. Meng alle ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met pezo. Snijd de helft van de bladpeterselie fijn en roer dit door de vulling.

  5. Vul de schoongemaakte inktvistubes met de mengeling op en prik ze dicht met een prikker. Bak ze rondom bruin in boter en gaar verder in de oven.

  6. Maak de saus : kook de visbouillon met een scheutje sherry en de aspergeschillen in tot de helft. Passeer door een zeef, voeg er sojaroom bij en dik de saus met een eierdooier

  7. Schik de asperges naast elkaar op warme borden. Leg er de gevulde inktvis bovenop en giet er saus over. Versier met peterselie

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.