Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip in Orvalsaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Bak de spekblokjes in een aparte braadpan. Hou ze even opzij.Braad de kippenfilets aan in een ruime kookpot met 1 el boter. Kruid ze met peper en zout.

  2. Voeg de sjalotten en champignons toe en laat even stoven. Gooi het takje tijm en het laurierblad in de pot en giet het Orvalbier erbij (steeds tegen de rand van de pot gieten, op die manier verwarm je het bier reeds een beetje voor het met het vlees in aanraking komt).Laat een 15 a 20-tal minuutjes sudderen.

  3. Voeg de spekblokjes toe en de gevogeltefond, laat even aan de kook komen. Maak ondertussen de roux om te binden. Meng 1 el boter met 1 el bloem en de kandijsuiker (de kandijsuiker kan je weglaten als je het bittere van het trappistenbier meer wil proeven in de saus). Strooi er nog een snuifje kaneelpoeder over en maak en homogeen geheel.

  4. Haal de kippenfilets even uit de kookpot. Roer de roux beetje bij beetje bij de saus, breng nog even op smaak met peper en zout.
    Strooi voor het serveren nog wat gehakte peterselie over het gerecht.

De Afwerking

  1. Serveer met aardappelkroketjes en een witloofslaatje gekruid met zwarte peper en wat zeezout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.