Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rogvleugel met grijze garnalen en champagnesaus

Ingrediënten :

De Champagnesaus

Bereiding :

  1. Kook de aardappelen gaar in visfumet en maak er puree van met room en kruid met pezo. Meng er fijngehakte ui door en houd warm.

  2. Bestrijk de zeekraal met weinig eiwit en haal door de bloem. Frituur deze gedurende 4 min. in vet van 180° C.

  3. Portioneer de roggevleugel in telkens 2 parten, laat het kraakbeen aan het vlees zitten. Kruid met pezo en haal door het gekruide paneermeel. Bak de rogvleugels mooi bruin in boter en houd ze warm.

  4. Spoel de selder en snijd die in fijne brunoise. Stoof de rauwe selder in boter. Kruid met pezo en druppel er weinig citroensap over. Houd warm.

  5. Maak de champagnesaus: laat de champagne en de visfumet met een fijngehakt sjalotje tot de helft inkoken. Passeer door een fijne zeef en voeg room toe, laat opnieuw inkoken en roer er koude boter door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Warm de aardappelpuree opnieuw op en roer er garnalen, bieslook en kappertjes door.

  7. Neem 4 warme borden en schik de rogmoten erop. Leg er 2 quenellen puree naast en verdeel de selderblokjes over. Napeer met de champagneroomsaus en werk af met gefruite zeekraal en platte peterselie.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.