Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Verloren brood met aardbeien en maanzaadjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng het kokos ijs vlug met de maanzaadjes en plaats onmiddellijk terug in de diepvriezer.

  2. Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren. Laat het suikerwater lichtjes inkoken en voeg er de aardbeien bij. Laat ze zolang koken tot ze net geen puree worden. Voeg er een scheutje fraise des bois aan toe.

  3. Klop het ei los met de melk en wat suiker en wentel hierin de sneetjes brood. Bak het brood in boter tot het goudbruin is.

  4. Snijd het brood in blokjes en serveer het met maanzaadjes en de aardbeien. Versier met munt.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.