Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wildpastei met garnituren

Ingrediënten :

Uienconfituur

Zoet Witloof

Airellen

Gelei van Porto

Algemeen

Bereiding :

 1. Uienconfituur

  Snijd de uien in fijne reepjes en bak ze aan in boter tot het vocht verdampt is. Laat ze enkel bruin worden wanneer een donkere confituur gewenst wordt. Doe er suiker en honing bij en laat alles lichtjes carameliseren. Blus met de azijn en laat inkoken tot confituur. Koud serveren.

 2. Zoet Witloof

  Maak een julienne van het witloof en bak dit op een hoog vuur. Voeg er suiker bij en laat het carameliseren. Dien warm of koud op.

 3. Airellen

  Schil de appel en stoof die met het vanillestokje in weinig boter. Doe er de airellen bij, samen met de rode wijn, suiker en enkele druppels citroensap. Laat alles koken en maak het eventueel wat dikker met maïzena.

 4. Gelei van Porto

  Week het gelatineblaadje in koud water, voeg dit bij de warme (niet koken) porto. Laat afkoelen in de frigo en hak dit fijn op een keukenhanddoek.

 5. Siroop van Balsamico

  Laat de balsamico inkoken tot siroop. Let op : de siroop zal na afkoeling nog dikker zijn.

 6. Chips van knolselder

  Snijd de knolselder in een fijne julienne en bak die bruin in een frituur. Laat uitlekken in keukenpapier en strooi er zout of selderijzout over. Probeer dit warm te houden.

 7. Algemeen

  Dien de voorgerechtjes op met geroosterd rijzijnenbrood en een toefje sla.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.