Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Visslaatje met graanmosterd en broodcroutons

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de mayonaise met de mosterd en voeg daarbij de fijngehakte peterselie, dille en kervel (houd nog enkele takjes over als garnituur).

  2. Pocheer de vis in een visbouillon en laat die uitlekken en volledig afkoelen

  3. Hak de knoflook en sjalot zeer fijn en doe die bij de kruidenmayonaise. Meng er de gekookte visrestjes voorzichtig onder. Breng op smaak.

  4. Kuis en spoel de salade en snijd het witloof fijn in de lengte. Snijd de korst van het toostbrood en maak er blokjes van, bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout, cayenne en Provençaalse kruiden. Halveer de tomaatjes.

  5. Meng de salade met weinig olijfolie en leg die in het midden van een bord, verdeel er sliertjes witloof over. Leg daarop een mooie quenelle vissalade. Werk af met tomaatjes, broodcroutons, luzerne en verse kruiden.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.