Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Warme appeltaart met coulis van bosbessen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Bosbessencoulis bereiden : mix de bosbessen samen met de bloemsuiker en werk af met crème de cassis.

  2. Maak een taartvulling : snij 3 appelen in fijne brunoise en stoof die gaar in een klontje boter. Haal van het vuur en doe er marsepein, amandelpoeder en kirsch bij en roer stevig om.

  3. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een ingeboterde taartvorm. Besmeer het middenin met de taartvulling en beleg het dakpansgewijs met geschilde partjes appel. Bestrooi alles met suiker en kaneel en leg er verdeeld enkele klontjes boter op.

  4. Bestrijk de randen met een losgeklopte eidooier (overtollig bladerdeeg wordt weggesneden) en bak de taart 18 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  5. Serveer de appeltaart warm met slagroom en coulis van bosbessen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.