Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Asperge veloutésoep (Velouté Argenteuil)

Ingrediënten :

De Liaison

Bereiding :

  1. Schil de asperges zorgvuldig, vertrekkende vanaf de punt. Leg de asperge ergens op en maak één vlotte snijbeweging zonder te stoppen. Breek het onderste stuk van de asperge af. Snijd de asperge in kleinere schuine stukken. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. Kook de groenten gaar in 1 l kippenbouillon (gebruik het aspergevocht), voeg er na 5 min. de schillen van de asperges toe. Laat nogmaals koken en passeer door een vergiet.

  3. Maak 60 g blanke roux en bevochtig met de aspergebouillon.

  4. Breng de soep weer aan de kook en doe er de stukjes asperge bij. Laat nog 5 min. doorkoken en zet het vuur uit. Maak een liaison met 2 losgeklopte eidooiers gemengd met 1 dl room en roer die in de soep. Laat de soep niet meer koken.

  5. Serveer de soep in een warm diep bord met kervel of gehakte peterselie. Garneer met grijze garnalen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.