Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vruchtensalade met yoghurt en coulis van bosvruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Versnijd het fruit in mooie stukken :
    - Appelen en peren niet schillen maar wel spoelen en in maantjes snijden.
    - Druiven in 2 en ontpitten.
    - Meloen en ananas schillen en in blokjes.
    - Kiwi schillen en in schijfjes.
    - Zacht fruit mag er pas op het laatste bijgevoegd worden.

  2. Mix de rode bosvruchten met bloemsuiker en ½ dl water, pers uit door een fijne zee

  3. Maak de kruiden proper, trek de blaadjes er af en snijd ze fijn. Meng de yoghurt met vanillesuiker.

  4. Meng het fruit met fijngesneden kruiden en yoghurt; parfumeer het geheel met weinig Batida de Coco en verdeel over 4 hoge glazen. Giet er 1 el coulis over en werk af met een laagje crispy flakes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.