Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vruchtensalade met yoghurt en coulis van bosvruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Versnijd het fruit in mooie stukken :
    - Appelen en peren niet schillen maar wel spoelen en in maantjes snijden.
    - Druiven in 2 en ontpitten.
    - Meloen en ananas schillen en in blokjes.
    - Kiwi schillen en in schijfjes.
    - Zacht fruit mag er pas op het laatste bijgevoegd worden.

  2. Mix de rode bosvruchten met bloemsuiker en ½ dl water, pers uit door een fijne zee

  3. Maak de kruiden proper, trek de blaadjes er af en snijd ze fijn. Meng de yoghurt met vanillesuiker.

  4. Meng het fruit met fijngesneden kruiden en yoghurt; parfumeer het geheel met weinig Batida de Coco en verdeel over 4 hoge glazen. Giet er 1 el coulis over en werk af met een laagje crispy flakes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.