Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vruchtensalade met mascarponesaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Mix alle ingrediënten voor de mascarponesaus tot een homogene massa. Voeg, naargelang van de gewenste dikte en eigen smaak, room en suiker toe. Plaats het mengsel in de koelkast.

  2. Maak een vruchtensalade : snijd de vruchten in blokjes van 2 cm. op verschillende manieren. Meng alles met munt en amandelschilfers. Verdeel het fruit in een schaaltje of glas en overgiet met de koude mascarponesaus.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.