Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Speculoos-ijs met warme krieken

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat het vanille-ijs lichtjes ontdooien en roer er verbrokkelde speculoos door. Laat alles terug opstijven in de diepvriezer.

  2. Laat de boter smelten in de pan en doe er suiker bij. Verwarm de uitgelekte krieken in de siroop en flambeer ze voorzichtig met jenever. Haal de krieken uit de pan en voeg er de helft van het kriekenvocht bij. Laat inkoken tot een lichte siroop (niet karameliseren).

  3. Schep een bol speculoos-ijs in een glas en verdeel de krieken. Giet er siroop over. Werk af met verse munt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.