Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Voorjaarsminestrone

Ingrediënten :

Bereiding :

 1. Versnijd de groenten :
  - De venkel in dunne schijfjes.
  - De bloemkool in kleine bloempjes.
  - De courgette in julienne.
  - De knoflook wordt in fijne brunoise gesneden.
  - De lente-uitjes worden in fijne ringetjes gesneden.
  - De fijne boontjes opkuisen en in 2 snijden.
  - De snijbonen worden schuin fijngesneden.
  - De asperges worden ontdaan van de harde onderkant en in dunne plakjes van 4 cm. gesneden.
  - De tomaat wordt in blokjes gesneden (haal er eerst het vruchtvlees uit)

 2. Verhit olijfolie in een kookpot en roer de knoflook, lente-ui en venkel door. Fruit die gedurende 5 min. zonder te bruinen.

 3. Doe de rest van de versneden groenten (behalve de tomaten) erbij en giet er bouillon bij. Doe er na 5 min. de pasta bij. Laat alles 10 min. doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes er aan het einde bij.

 4. Serveer de soep in warme borden en strooi er fijngesneden bieslook en basilicum over. Leg op elk bord een lepel pesto in het midden. Dien warm op met stokbrood.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.