Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vleestomaten, basilicum, ham en zachte kaas op toast

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Toast of grill het brood. Snijd een teentje look zeer fijn en meng het met enkele el olijfolie en een snuifje Provençaalse kruiden. Wrijf de broodsneetjes lichtjes in met de lookolie.

  2. Leg een toastje op een warm bord en schik de rucola er op. Snij de tomaten in fijne schijfjes, kruid ze met zeezout en peper uit de molen en leg die op de rucola. Leg een plakje ham en 2 reepjes kaas erop. Besprenkel alles met olijfolie en strooi er fijngesneden basilicum over.

  3. Bak 4 spiegeleieren, kruid ze met peper en zout. Verwarm het gerecht kort in een hete oven en verdeel de eitjes op de toasten.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.