Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Witloofsoep met gerookte zalm en spekblokjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maal een sneetje gerookte zalm in de blender. Sla de room op tot die aan de garde blijft hangen en kruid met peper en zout. Doe beide ingrediënten samen en laat afkoelen in de frigo.

  2. Snij de ui en 4 stronkjes witloof grof en stoof die aan in boter zonder te bruinen. Voeg er de bouillon bij en laat ongeveer 15 min. koken op een zacht vuurtje.

  3. Mix de soep. Snij de overige 2 stronkjes in fijne reepjes. Snij ook het spek in reepjes en bak deze kort aan. Voeg die bij de soep. Laat nogmaals doorkoken.

  4. Serveer de soep in een warm diep bord. Leg in het midden een quenelle van zalm en strooi er bieslook over.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.