Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vleesbouillon

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Hak de beenderen in kleinere stukken en snijd de groenten in grove brunoise.

  2. Schik de beenderen en spek in een braadslede en laat gedurende 20 min. lichtbruin worden in een oven van 200° C.

  3. Wanneer de beenderen lichtbruin zijn, grof versneden groenten bijvoegen en de beenderen instrijken met tomatenpuree. Nog even verder laten kleuren om de wrange smaak uit de puree weg te krijgen. Roer af en toe om.

  4. Wanneer alle ingrediënten gekleurd zijn (hoe bruiner, hoe donkerder de saus) wordt alles overgeschept in een kookpot. Ontvet de braadslede, laat de braadsappen los koken met weinig water en giet dit ook in de kookpot.

  5. Bevochtig met 1,5 l water en doe er look, een kruidenboeket en peper en zout bij. Ontvet regelmatig de bouillon. Laat gedurende min. 3 uren zachtjes trekken (net niet koken) zonder deksel om uiteindelijk 1 l vleesbouillon over te houden.

  6. Steek de bouillon door een punt zeef en bewaar deze in porties in de diepvriezer.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.