Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vissoepje met zalm en curry

Ingrediënten :

De Liaison

Bereiding :

  1. Snijd de zalm in stukjes van 1,5 cm. (haal er de graatjes uit).

  2. Verwarm 1 dl witte wijn en 2 dl visbouillon tot juist voor het kookpunt en pocheer de zalmstukjes erin. Kruid met pezo.

  3. Snijd de groenten in brunoise en stoof ze glazig zonder te bruinen, bestrooi met de curry. Doe er 13 dl visbouillon bij, alsook het kookvocht van de zalmstukjes. Laat alles 20 min. zachtjes koken onder een deksel.

  4. Mix de soep en werk ze af met een liaison (room lichtjes opkloppen + dooier). Breng op smaak met peper en zout

  5. Verdeel de zalm over de borden en giet de soep erover. Bestrooi met bieslook.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.