Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Uiensoep met Roquefort

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel en snijd de uien fijn (brunoise of julienne). Fruit ze aan in boter zonder te bruinen. Voeg de bouillon, porto en gember sap toe en laat een 15-tal minuten doorkoken. Giet er room bij.

  2. Kook de eieren gedurende 4 minuten in gezouten kokend water met azijn. Laat ze schrikken in koud water. Pel ze voorzichtig en snijd ze in schijfjes.

  3. Bak het stokbrood af en snijd het in sneetjes, rooster deze.

  4. Bedek de bodem van een soepbord met eieren. Schenk hierover de uiensoep en leg er weer 2 sneetjes stokbrood op. Verkruimel de roquefort en verdeel dit met gruyère over de soep. Draai er versgemalen peper over.

  5. Laat de soep +/- 5 minuten gratineren in een oven van 250° C.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.