Viswok à la forestière
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
Bereiding
-
Verwarm 1 eetl. zonnebloemolie in de wok. Roerbak de vis in
kleine porties gedurende ± 3 min. Kruid met peper en zout. Neem de gebakken vis uit de wok en roerbak een volgende portie. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Hou de vis opzij. -
Verwarm opnieuw 1 eetl. zonnebloemolie in de wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook gedurende 1 min.
-
Voeg de diepgevroren forestièregroenten toe en roerbak gedurende 2 min. Breng op smaak met de sojasaus, de ketchup, het paprikapoeder, de kerrie en de gember. Meng goed.
-
Voeg de wokmie toe en giet de visfond erover. Laat verder bakken tot alle vocht opgenomen is.
-
Doe de opzij gehouden visstukjes opnieuw in de wok en laat alles goed opwarmen gedurende ± 2 min. Dien onmiddellijk op.