Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Viswok à la forestière

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
    - Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

Bereiding

  1. Verwarm 1 eetl. zonnebloemolie in de wok. Roerbak de vis in
    kleine porties gedurende ± 3 min. Kruid met peper en zout. Neem de gebakken vis uit de wok en roerbak een volgende portie. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Hou de vis opzij.

  2. Verwarm opnieuw 1 eetl. zonnebloemolie in de wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook gedurende 1 min.

  3. Voeg de diepgevroren forestièregroenten toe en roerbak gedurende 2 min. Breng op smaak met de sojasaus, de ketchup, het paprikapoeder, de kerrie en de gember. Meng goed.

  4. Voeg de wokmie toe en giet de visfond erover. Laat verder bakken tot alle vocht opgenomen is.

  5. Doe de opzij gehouden visstukjes opnieuw in de wok en laat alles goed opwarmen gedurende ± 2 min. Dien onmiddellijk op.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.