Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken rijst met vis

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breng 1,5 L water aan de kook met de bouillonblokjes voor rijst en doe er de diepgevroren erwtjes, de diepgevroren paprikareepjes en de builtjes snelkookrijst in. Laat 10 min. koken, giet af en laat uitlekken.

  2. Verhit ondertussen de oosterse bakolie in een wok of brede braadpan en doe er de diepgevroren vis in. Doe dat in 2 à 3 keer, zodat de vis goed kan bakken. Snipper er de geschilde gember over en roerbak 2 à 3 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  3. Doe de gekookte rijst in de wok, roer om en laat even bakken. Schep er dan de erwtjes en paprikareepjes bij en laat nog even bakken. Breng op smaak met sojasaus of zoetzure saus en voeg de stukjes vis opnieuw toe. Laat nog goed doorwarmen.

Varianten :

  1. - Geef dit eenpansgerecht extra pit en kruid bij met paprikapoeder en pili-pili.
    - Vervang de paprikamix door 1 kop tomatenblokjes (diepvries, Ringis).
    - Ook lekker met scampi’s of blokjes kip.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.