Lasagne uit de oven

Lasagne uit de oven

Ingrediënten :

De Lasagne

De Bolognesesaus

De Bechamelsaus

Bereiding :

De Bolognesesaus

  1. Hak ui, wortel, selder en look zeer fijn en bak alles samen met het gehakt in olijfolie. Giet de witte wijn erbij en roer alles goed door elkaar.

  2. Voeg de tomatenblokjes + puree toe en breng de saus op smaak met oregano, pezo en tabasco.

  3. Giet de bouillon erbij en laat de saus sudderen op een laag vuur. (hoe langer, hoe beter). Dik de saus indien nodig, met blanke roux

De Bechamelsaus

  1. Smelt de boter in een steelpan en strooi de bloem erbij, roer goed door elkaar en laat de mengeling een 5-tal min. uitzweten (blanke roux)

  2. Giet de melk er beetje bij beetje bij en meng alles tot een glad papje. Laat nog even doorkoken. Kruid met pezo en nootmuskaat en meng er 50 g gruyère door. Houd apart.

Verder...

  1. Kook de lasagnevellen in een ruime kookpot met voldoende water. Doe er genoeg zout en enkele druppels olijfolie bij. Haal de gekookte pasta eruit en leg ze op een keukenhanddoek of in koud water zodat ze niet gaan kleven.

  2. Vet een ovenschaal in met boter, bedek de bodem met een laagje bechamelsaus. Verdeel hierop zorgvuldig de lasagnevellen. Doe er een laag Bolognese over en terug lasagnevellen. Herhaal deze procedure tot alle ingrediënten op zijn. Verdeel het laatste beetje bechamelsaus over de toplaag, strooi er de rest van de gruyèrekaas en de parmezaankaas over. Werk af met enkele druppels olijfolie en een snuifje oregano.

  3. Bak de lasagne ca. 30 min in een voorverwarmde oven van 190° C

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *