Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lasagne uit de oven

Ingrediënten :

De Lasagne

De Bolognesesaus

De Bechamelsaus

Bereiding :

De Bolognesesaus

  1. Hak ui, wortel, selder en look zeer fijn en bak alles samen met het gehakt in olijfolie. Giet de witte wijn erbij en roer alles goed door elkaar.

  2. Voeg de tomatenblokjes + puree toe en breng de saus op smaak met oregano, pezo en tabasco.

  3. Giet de bouillon erbij en laat de saus sudderen op een laag vuur. (hoe langer, hoe beter). Dik de saus indien nodig, met blanke roux

De Bechamelsaus

  1. Smelt de boter in een steelpan en strooi de bloem erbij, roer goed door elkaar en laat de mengeling een 5-tal min. uitzweten (blanke roux)

  2. Giet de melk er beetje bij beetje bij en meng alles tot een glad papje. Laat nog even doorkoken. Kruid met pezo en nootmuskaat en meng er 50 g gruyère door. Houd apart.

Verder...

  1. Kook de lasagnevellen in een ruime kookpot met voldoende water. Doe er genoeg zout en enkele druppels olijfolie bij. Haal de gekookte pasta eruit en leg ze op een keukenhanddoek of in koud water zodat ze niet gaan kleven.

  2. Vet een ovenschaal in met boter, bedek de bodem met een laagje bechamelsaus. Verdeel hierop zorgvuldig de lasagnevellen. Doe er een laag Bolognese over en terug lasagnevellen. Herhaal deze procedure tot alle ingrediënten op zijn. Verdeel het laatste beetje bechamelsaus over de toplaag, strooi er de rest van de gruyèrekaas en de parmezaankaas over. Werk af met enkele druppels olijfolie en een snuifje oregano.

  3. Bak de lasagne ca. 30 min in een voorverwarmde oven van 190° C

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.