Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vis met salie

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Borstel de champignons en de cantharellen, snij ze in stukjes.

  2. Snij de courgette in stukken.

  3. Spoel de peterselie en de salie, dep ze droog.

  4. Snij de vis in 4 stukken. Spoel ze en dep ze droog.

  5. Kook de pasta in 10 minuten al dente in gezouten water.

  6. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de vis aan beide zijden goudbruin. Hou hem warm.

  7. Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de paddenstoelen en de courgette 3 minuten.

  8. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Schep er de kruiden en de wijn door. Leg er de vis bovenop. Dek af en laat nog 5 minuten garen.

  10. Serveer met de pasta.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.