Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Venkelsoep met vanille en chili-olie

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat het vanillestokje (opensnijden en zaadjes eruit halen : alles gebruiken) trekken in warme melk. Verwijder het harde deel en snij de venkel in stukjes van 1 cm. Bewaar de fijne takjes als garnituur.

  2. Snij de sjalotten fijn en stoof ze glazig in boter. Voeg de venkel toe en laat 10 min. meestoven.

  3. Schil de aardappel, snij hem in blokjes en voeg deze en 7,5 dl water met 1 blokje vleesbouillon toe. Laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

  4. Verhit de olie (niet te warm) en fruit daarin de fijngesneden, ontpitte chilipeper.

  5. Voeg de melk, zonder vanillestok, de room en ricard toe aan de soep en mix het geheel. Breng op smaak met peper en zout

  6. Verdeel de soep in warme borden en druppel er wat chili-olie over. Versier met het venkelgroen. Serveer er stokbrood bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.