Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Torentje gemaakt met mousse van beenham

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de vleesbouillon en doe de blaadjes erbij. Zet 4 borden in de diepvriezer.

  2. Houd 2 mooie sneden ham apart. Mix de rest van de ham in een blender, samen met 1 ei, een scheutje cognac en enkele el vleesbouillon. De mousse moet smeuïg en niet te droog zijn.

  3. Klop de room stijf en kruid met peper en zout. Snijd het sjalotje zeer fijn en meng die samen met de room onder het mengsel. Smaak af.

  4. Leg 2 sneden hesp op plastiekfolie op het werkblad open, vul ze met mousse en draai ze voorzichtig dicht. Laat dit opstijven in de koelkast (min. 1 uur)

  5. Giet op de koude borden een spiegel vleesbouillon. Doe de plastiekfolie van het rolletje en snijd het (met een scherp mes) in 4 mooie torentjes. Plaats die in het midden van het bord. Versier met een takje groen en geroosterde sesamzaadjes. Geef er geroosterd brood bij.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.