Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensvlees in een zoutkorst (Lomo a la sal)

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.

  2. Leg de helft van het zout op de bodem van een ovenschaal.

  3. Wrijf het varkensvlees in met het paprikapoeder, peper en kruiden en leg het op het zout. Bedek het volledig met de rest van het zout dat lichtjes vochtig is gemaakt.

  4. Bak 25 minuten in de oven. Haal het uit de zoutkorst en snijd het in dunne plakken.

  5. U kunt het vlees ook op lage temperatuur gaar laten worden. Verwarm in dit geval de oven maar tot 140ºC en laat het vlees 1,5 uur bakken.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.