Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Grieks lam

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bruin het lamsvlees. Haal het vlees uit de pan en plaats het in een ovenschotelen voeg er de zoete aardappelen aan toe.

  2. Gebruik dezelfde braadpan, voeg er de rest van de olie bij om de uien zacht te bakken. Voeg de tomaten en hun sap toe en kook voor 4-5 minuten.

  3. Voeg de tomatenpuree, komijn, oregano, honing en kippenbouillon toe. Kruid met zout en peper. Giet het geheel over de lamsbouten en zoete aardappelen

  4. Dek de schotel af met aluminiumpapier en bg ak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.

  5. Haal de schaal uit de oven, voeg de soyabonen toe en plaats haar opnieuw 20 min. In de oven.

  6. Strooi de peterselie 10 min. Vóór opdienen over het gerecht en sprenkel er citroensap over.

  7. Dien op met rijst, aardappelpuree of stukjes brood zodat je de saus kan opdeppen.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.