Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensribstuk in zoutkorst

Varkensribstuk in zoutkorst

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. De avond van te voren:

    Pel de sjalotten en knoflook en pureer ze met olijfolie en sojasaus. Gebruik van de citroengras alleen het sappige deel en hak deze fijn en meng door de saus.

  2. Prik het vlees over het hele oppervlak met een mes in en masseer de marinade in het vlees.

De dag zelf:

  1. Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast en verwijder de folie. (Laat het eventueel losjes over het vlees liggen).

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  3. Leg het vlees voor je het gaat bakken op een bakplaat en verdeel de dragon erover.

  4. Meng het zout met de witte wijn, en druk dit zoutmengsel over het vlees zodat dat helemaal bedekt is.

  5. Braad het vlees 1 uur en 45 minuten op 160 graden in de oven.

  6. Breek de harde zoutkorst aan tafel open.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.