Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensribbetjes

Ingrediënten :

Bereiding :

De Marinade

  1. Snipper de ui, pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Meng de ui en de knoflook met het water, de olijfolie, de ketchup, het paprikapoeder, de balsamicoazijn, de honing en de mosterd. Kruid naar smaak met zwarte peper uit de molen en zout.

  2. Verdeel de marinade over de ribbetjes en wikkel ze in huishoudfolie. Laat de ribbetjes minstens een nacht trekken in de koelkast.

Bereiding:

  1. Verdeel de marinade over de ribbetjes en wikkel ze in huishoudfolie. Laat de ribbetjes minstens een nacht trekken in de koelkast.
  2. Boen de aardappeltjes grondig. Kook ze 10 minuten en laat ze dan schrikken onder koud stromend water. Snij ze in acht partjes. Besprenkel met wat olie.
  3. Haal de ribbetjes uit de huishoudfolie en verzamel de marinade in een potje.

  4. Rooster de ribbetjes op een rooster in de hoogste stand 20 minuten bruin. Bestrijk ze regelmatig met de marinade.

  5. Bak de aardappeltjes goudbruin in een koekenpan met wat olie. Serveer op borden en werk af met plukjes tijm.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.