Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Aardappel in de schil met zure room-saus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de zure room met de peterselie, bieslook en lente-uitjes.  Kruid met zwarte peper uit de molen en zeezout.
    Laat de zure room minstens 2 uur trekken in de koelkast.

  2. Boen de aardappelen grondig onder stromend water. Breng ze in een pan met koud water aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken. Laat de aardappelen schrikken onder koud stromend water. Prik ze in met een grote vork en verpak elke aardappel in een vel aluminiumfolie.

  3. Leg de aardappelen zo' n 20 minuten op de gloeiende houtskool. Keer ze zo nu en dan om.

  4. Open de folie en snij een kruis in de aardappel. Lepel daarin een dot zure room. Werk af met de rode peperbessen en de sprietjes bieslook.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.