Côte à l’os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Côte à l’os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing

Voorbereidingstijd 20 min Kooktijd 10 min Totale tijd 30 mins Calorieën: 559

Ingrediënten :

Het Vlees

Voor de Courgetterijst

Voor de Yoghurtdressing

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
    - Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.
    - Rasp de gember.
    - Snij de kerstomaten in 2.
    - Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
    - Meng de ingrediënten van de dressing en kruid met peper en zout.
    - Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout.
    - Voeg de halve kerstomaten toe en meng de groenten onder de rijst.

Bereiding:

  1. Bak de côtes à l’os 7 à 10 min. langs elke kant op een matig warme grill (naargelang de dikte van het vlees).

Afwerking

  1. Snij het vlees in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Geef er de courgetterijst en yoghurtdressing bij.

Noot

Begeleidende wijn:

- Hardys Crest Cabernet-Shiraz-Merlot

Begeleidende bier:

Brigand Amberkleurig

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *