Struisvogelbrochette met spinazie-sinaasappelslaatje

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Struisvogelbrochette met spinazie-sinaasappelslaatje

Ingrediënten :

Voor het sinaasappel-spinazieslaatje

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Snij 1 sinaasappel in schijven van 1 cm en elk rondje in 6 kwartjes.
    - Snij elke struisvogelsteak in 5 à 6 gelijke stukken en steek ze op een brochette, afwisselend met een kwartje sinaasappel.
    - Pers de 2 andere sinaasappelen.
    - Meng 2 eetl. olijfolie met het kerriepoeder, de kurkuma, het geperste knoflookteentje en de helft van het sinaasappelsap. Strijk de brochettes in met deze marinade en kruid met peper. Laat 30 min. tot 1 u. marineren in de koelkast. Draai af en toe om.
    - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
    - Voor de vinaigrette: meng de rest van het sinaasappelsap met: 4 eetl. olijfolie, de mosterd, de honing en de geroosterde pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

Bereiding:

  1. Meng de spinazie met de rucola en giet er de  sinaasappelvinaigrette over net voor het opdienen.

  2. Bak de struisvogelbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant op de barbecue (of langer als u goed doorbakken vlees verkiest).

Afwerking

  1. Dien de brochettes op met het spinazieslaatje, koude rijst, taboule of een aardappel in de schil.

Tip:

  1. Meng koude rijst met enkele eetl. mangochutney (naar smaak).

Noot

Begeleidende Wijn:

Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe

Begeleidend bier:

Postel Dubbel Abdijbier

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *