Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Struisvogelbrochette met spinazie-sinaasappelslaatje

Ingrediënten :

Voor het sinaasappel-spinazieslaatje

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Snij 1 sinaasappel in schijven van 1 cm en elk rondje in 6 kwartjes.
    - Snij elke struisvogelsteak in 5 à 6 gelijke stukken en steek ze op een brochette, afwisselend met een kwartje sinaasappel.
    - Pers de 2 andere sinaasappelen.
    - Meng 2 eetl. olijfolie met het kerriepoeder, de kurkuma, het geperste knoflookteentje en de helft van het sinaasappelsap. Strijk de brochettes in met deze marinade en kruid met peper. Laat 30 min. tot 1 u. marineren in de koelkast. Draai af en toe om.
    - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
    - Voor de vinaigrette: meng de rest van het sinaasappelsap met: 4 eetl. olijfolie, de mosterd, de honing en de geroosterde pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

Bereiding:

  1. Meng de spinazie met de rucola en giet er de  sinaasappelvinaigrette over net voor het opdienen.

  2. Bak de struisvogelbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant op de barbecue (of langer als u goed doorbakken vlees verkiest).

Afwerking

  1. Dien de brochettes op met het spinazieslaatje, koude rijst, taboule of een aardappel in de schil.

Tip:

  1. Meng koude rijst met enkele eetl. mangochutney (naar smaak).

Noot

Begeleidende Wijn:

Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe

Begeleidend bier:

Postel Dubbel Abdijbier

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.