Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenshaasje met tomaat, broodkruim en toast champignon, sausje van stilton

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak een basissaus : bak een fijngesneden sjalotje lichtbruin samen met een snuifje tijm. Doe er rode porto en vleesbouillon bij, laat dit voor de helft inkoken.

  2. Kuis het varkenshaasje op en snijd het in medaillons van 2 cm dikte. Kruid ze en bak ze heel kort aan in boter. Leg op elk stuk een beetje Stiltonkaas en daar bovenop een schijfje tomaat. Strooi er tijm en broodkruim op.

  3. Toast 4 ronde sneetjes brood van 8 cm en bak de champignons in boter, breng op smaak met knoflook en fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout.

  4. Maak een klassieke aardappelpuree

  5. Gaar het vlees gedurende 12 min. in een oven van 180° C. Deglaceer de braadpan waarin het vlees gebakken is met de basissaus; doe er eventueel bruine roux bij en breng op smaak.

  6. Vul een dresseerring met puree in het midden van een warm bord. Bedek met een toost en verdeel de champignons op de toosten. Kruimel er wat Stilton op. Giet er saus rond en verdeel de mignonetten. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.