Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensgebraad met mosterd, savooikool met spek en aardappelkroketten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil en kook de aardappelen gaar in zout water. Laat ze goed uitdrogen door op te schudden, maak er een puree van en voeg er boter en eidooiers aan toe (bewaar het eiwit). kruid met peper en zout en nootmuskaat. Spuit op boterpapier met behulp van een spuitzak lange kroketten. Laat, bedekt met plastiekfolie, afkoelen in de frigo.

  2. Het varkensvlees rondom bruin bakken, stevig kruiden en garen gedurende 25 min. in een oven van 180°C. Na 10 min. het vlees inwrijven met mosterd en de versneden ui en wortel toevoegen om een betere braadjus te verkrijgen. Regelmatig het vlees draaien.

  3. De savooikool ontnerven en in fijne reepjes snijden, spoelen en goed laten uitlekken. Het spek snijden en aanbakken in boter. Samen goed aanstoven en veel omroeren. Kruiden met peper en zout en nootmuskaat.

  4. Maak kleine kroketten en haal die door losgeklopt eiwit en paneermeel. Werk voorzichtig en proper

  5. Houd het vlees warm, deglaceer de braadpan met vleesbouillon en giet het braadvocht door een zeef. Laat dit inkoken tot gewenste dikte, smaak af en doe er nog een koffielepel mosterd bij.

  6. Bak de kroketten op 180° (niet te veel tegelijk). Leg wat savooikool in het midden van een bord en onderaan de fijne lapjes varkensvlees genappeerd met mosterdsaus.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.