Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenshaasje met graanmosterdsaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis en kook alle groenten ‘al dente’ in gezouten water (apart) : begin met de bloemkolen, daarna de wortelen en eindig met broccoli. Om de kleur van de groenten te behouden, laten we die schrikken onder koud water.

  2. Ontvlies de varkenshaasjes en snij ze in ronde nootjes. Bak de varkenshaasjes aan beide kanten mooi bruin en kruid ze met peper en zout.

  3. Haal het vlees uit de pan, giet het vet af en voeg er de room en graanmosterd aan toe. Laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak.

  4. Maak een aardappelpuree afgewerkt met een eidooier, gemalen kaas en zure room. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.

  5. Bak alle groenten samen kort en krachtig in een pan met boter en controleer de kruiding.

  6. Serveer de puree op een warm bord, geef er een lepel groentjes bij en verdeel het vlees. Werk af met graanmosterdsaus.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.