Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensmignonette met gebakken witloof en aardappelplakjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water gaar, laat ze lichtjes afkoelen en pel ze.

  2. Snij het witloof in 2 en haal de harde kern uit het witloof. Snij het witloof in fijne reepjes (julienne). Bak ze goudbruin in hete boter.

  3. Schroei de mignonetten dicht aan beide zijden. Deglaceer de pan met bruine fond en rode wijn. Maak de saus dikker met bruine roux.

  4. Snijd de aardappelen in plakjes van ½ cm snijden en bak ze voorzichtig in boter, kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden.

  5. Leg een torentje witloof op een warm bord, leg het vlees er schuin tegen en verdeel de aardappelschijfjes. Giet er saus rond.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.