Varkensgebraad “Blackwell” met gestoofde groentjes en spekaardappelen

Varkensgebraad “Blackwell” met gestoofde groentjes en spekaardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kruid het varkensgebraad met peper en zout en bak het mooi bruin. Voeg er grofgesneden ajuin en een laurierblaadje aan toe en braad het vlees verder in de oven (20min. op 180° C).

  2. Kuis de boontjes, snijd de wortelen in schijfjes en maak kleine bloempjes van de bloemkool. Kook alles apart kort in gezouten water en laat ze schrikken.

  3. Schil en snijd de aardappelen in mooie blokjes van 2 cm. en kook ze in gezouten water beetgaar. Koel ze af onder koud stromend water.

  4. Haal het varkensgebraad uit de oven en draai het in zilverfolie, houd warm. Blus het braadvocht met vleesbouillon en roer de aangebakken resten los. Giet alles door een zeef en laat, samen met de room, inkoken. Doe er de pickles bij en smaak af met peper en zout.

  5. Bak de aardappelen mooi bruin in hete boter en bak aan het einde kort fijngesneden spek en peterselie mee. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.

  6. Stoof de champignons aan in boter en doe de rest van de groenten erbij. Kruid goed af en doe er een ¼ van een fijngesneden teentje look bij.

  7. Snijd het gebraad in fijne plakjes en giet er saus over. Serveer dit met de aardappelen en gestoofde groenten

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *