Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tournedos met brocillipuree, sausje met zilveruitjes en spek

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de broccoli gaar in gezouten water. Start met de harde stam en doe de roosjes er daarna bij. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Mix de broccoli.

  2. Maak een basissaus : Bak de zilveruitjes bruin in boter, doe er het spek (in stukjes gesneden) bij en blus alles met rode wijn en vleesbouillon. Houd apart.

  3. Kook de aardappelen in gezouten water en maak er puree van. Doe de broccoli erbij en werk af met een eidooier, room, nootmuskaat, boter en peper en zout

  4. Bak het vlees in heet vet volgens bak wijze, vergeet niet te kruiden. Deglaceer de pan met de basissaus en gebruik bruine roux om de saus te dikken.

  5. Maak quenellen van de puree, overgiet het vlees met saus en geef er enkele blaadjes waterkers bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.