Varkenshaasje gevuld met vruchten

Ingrediënten :
Het vlees
De vulling
De Saus
Bereiding :
Voorbereiding
-
Schil de appel en snij hem fijn.
-
Pers het sap uit een halve citroen.
-
Snij de sjalot fijn en fruit deze in een beetje olijfolie.
-
Snij het gedroogd fruit fijn.
-
Hak de look fijn.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 170° C.
-
Meng de ingrediënten van de vulling en bewaar ze.
-
Open het varkenshaasje en besmeer het met de vruchtenvulling.
-
Rol het op tot een flensje en maak het vast met keukentouw.
-
Smeer het vlees in met 1 el olijfolie. Bak, met de resterende olie, het vlees goudbruin aan elke kant.
-
Laat het haasje 20 min. bakken in de oven.
-
Rol het vervolgens in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
-
Kook de ingrediënten voor de marmeladesaus enkele minuten en laat tot de helft inkoken. Bewaar.
Afwerking
-
Snij het varkenshaasje in sneetjes.
-
Verdeel ze over de borden en giet er de saus over.
-
Serveer met rosti's, pommes duchesse of aardappelkroketjes of bonenrolletjes met spek of boontjes.