Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenshaasje gevuld met vruchten

Ingrediënten :

Het vlees

De vulling

De Saus

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Schil de appel en snij hem fijn.

  2. Pers het sap uit een halve citroen.

  3. Snij de sjalot fijn en fruit deze in een beetje olijfolie.

  4. Snij het gedroogd fruit fijn.

  5. Hak de look fijn.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170° C.

  2. Meng de ingrediënten van de vulling en bewaar ze.

  3. Open het varkenshaasje en besmeer het met de vruchtenvulling.

  4. Rol het op tot een flensje en maak het vast met keukentouw.

  5. Smeer het vlees in met 1 el olijfolie. Bak, met de resterende olie, het vlees goudbruin aan elke kant.

  6. Laat het haasje 20 min. bakken in de oven.

  7. Rol het vervolgens in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

  8. Kook de ingrediënten voor de marmeladesaus enkele minuten en laat tot de helft inkoken. Bewaar.

Afwerking

  1. Snij het varkenshaasje in sneetjes.

  2. Verdeel ze over de borden en giet er de saus over.

  3. Serveer met rosti's, pommes duchesse of aardappelkroketjes of bonenrolletjes met spek of boontjes.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.