Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensvlees met couscous

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snipper de peterselie.

  2. Snij de uien in rondjes.

  3. Snij de tomaten in blokjes.

  4. Snij het vlees in reepjes.

  5. Meng de balsamicoazijn met 1 el olijfolie, de sojasaus en de suiker.

Bereiding

  1. Marineer het vlees 15 min. in het mengsel

  2. Schep het vlees uit de marinade, roerbak het en zet daarna apart.

  3. Verwarm de marinade en roerbak er de uien in.

  4. Voeg er de couscous en de bouillon aan toe en laat 6 min. sudderen.

  5. Voeg de tomaten en het vlees toe en laat nog 5 min. garen.

  6. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

  1. Dien op en bestrooi met de peterselie

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.