Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Strikjes met saus van wintergroenten

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. Snij de prei in ringen van 1/2 cm.

 2. Neem 8 bladeren van de kool (verwijder eerst de donkere, buitenste bladeren), verwijder de harde nerf en snij in repen van 1/2 cm breedte.

 3. Schil de wortelen en de knolselder en rasp beide fijn (van beide hebt u ongeveer een halve kop nodig)

Bereiding

 1. Breng 1/2 L water aan de kook samen met het groentebouillonblokje.

 2. Voeg de fijngesneden prei en de groene kool toe. Kruid met peper, zout, het laurierblaadje en de tijm. Dek af en laat de groenten gaar koken in 10 min. Giet af en vang het kookvocht op.

 3. Laat een eetlepel boter smelten in een ruime kookpan. Voeg de gaargekookte prei en groene kool toe en laat eventjes stoven. Meng er de geraspte wortel en knolselder onder en laat gedurende 2 min. stoven. Roer regelmatig om.

 4. Leng aan met 2,5 dl van de groentebouillon en voeg de mascarpone toe. Breng aan de kook en laat een drietal min. doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper naar wens.

 5. Indien de saus te dik wordt kan u nog wat groentebouillon toevoegen.

 6. Kook intussen de deegwaren gaar in 5 L lichtgezouten water (tijd: zie verpakking). Giet af en meng de deegwaren onder de saus.

Afwerking

 1. Dien zeer heet op.

Tip:

 1. Vleesliefhebbers kunnen vlak voor het opdienen reepjes gekookte of rauwe ham toevoegen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.