Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensgebraad in marinade van Westmalle

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snipper het knoflook fijn en snij de uien grof.

  2. Meng het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd, het knoflook, de ui en de tijm in een kom. 

  3. Leg het gebraad in een ruime ovenschaal en overgiet met de marinade. 

  4. Dek af met vershoudfolie en laat 12 u. marineren in de koelkast. Draai het gebraad regelmatig om en bedruip met de marinade.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Haal het gebraad uit de marinade en dep het goed droog.

  3. Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij.

  4.  Zet het gebraad ± 50 min. in de oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie. Haal uit de ovenschaal en hou warm.

  5. Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind het sausje met instantsausbinder, meng goed en laat even koken.

Afwerking

  1. Snij het gebraad in sneetjes, verdeel over de borden en overgiet met een beetje saus.

    Lekker met kroketten en gestoofde prinsessenboontjes met stukjes tomaat.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.