Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gemarineerd varkensgebraad met sinaasappel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Wrijf het gebraad rondom in met peper en zout. Stop het in een stevige diepvrieszak of leg het in een schaal.

  2. Verhit de olie in een grote braadpan en braad het vlees rondom aan. Bestrijk het gebraad met de sinaasappelmarmelade. Schenk er de marinade en een scheutje sherry bij. Laat afgedekt 1,5 uur op een zacht vuur garen.

  3. Laat de olijven uitlekken. Boen de derde sinaasappel schoon met warm water, snij hem in plakjes. Voeg de olijven en de sinaasappelplakjes bij het gebraad en laat nog 10 minuten smoren.

  4. Neem het gebraad uit de pan, hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de sherry en de room bij het braadvocht, laat nog even inkoken. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in plakken. Verdeel ze met de sinaasappelplakjes en de olijven over warme borden. Lepel er wat saus bij en serveer.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.