Kerststronk

Kerststronk

Ingrediënten :

De biscuitdeeg

De Afwerking

Verder...

Bereiding :

  1. Maak een biscuitdeeg : klop de eieren + dooier met de keukenrobot tot een luchtige massa en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot het mengsel dik en bleek is. Dit kan 5 min. duren. Doe er de gezeefde bloem en warm water bij.

  2. Verwarm de oven op 200° C. en beboter een bakplaat, bedek deze met bakpapier. Smeer het beslag open op het bakpapier en bak het deeg af gedurende 10 min. tot het deeg lichtbruin wordt en veerkrachtig aanvoelt.

  3. Leg bakpapier op het aanrecht en bestrooi het met suiker. Draai het deeg om op dit bakpapier. Maak het boterpapier los en snij de randen bij. Laat eventueel afkoelen onder een natte keukenhanddoek. Smeer op één helft een laagje choco en over de andere een laag confituur. Strooi bresiliennenootjes op de confituur. Het lauwe deeg moet vrij snel opgerold worden. Laat afkoelen.

  4. Klop 1,5 dl room half stijf en doe er bloemsuiker bij, klop verder tot die aan de garde blijft hangen. Klop de 2 eiwitten tot sneeuw. Doe er halverwege 1 el suiker bij.

  5. Bestrijk de kerststronk eerst met opgeklopte room en daarna met het eiwit. Brand de volledige stronk mooi bruin met een bunsenbrander en versier daarna met fruit. Strooi er weinig bloemsuiker en cacaopoeder over. Verdeel in porties.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *