Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vanille- en amandelijs met abrikozenvulling en cognacroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Vul een langwerpige vorm (cakevorm of Pyrex-schaal) half met vanille-ijs, smeer de confituur over het ijs en bedek met een laag amandelijs. Werk vlug zodat het ijs niet te veel smelt.

  2. Zet minstens 5 uur in de diepvriezer.

  3. Klop de room half stijf en meng deze met vanillesuiker en een scheutje cognac.

  4. Haal het vanille-ijs uit de vorm en snijd het in plakken van 2 cm. Serveer met slagroom en verse munt.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.