Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tulipe gevuld met vruchtensalade en roomijs

Ingrediënten :

Het koekjesbeslag

De Mascarponesaus

Verder...

Bereiding :

  1. Maak het koekjesbeslag : smelt de boter op een laag vuurtje. Klop het eiwit eventjes los en meng de andere ingrediënten erbij met de klopper. Gebruik een bakplaat met boterpapier en zorg ervoor dat alles horizontaal blijft. Giet één soeplepel beslag op de plaat en bak dit gedurende 5 min. (het koekje moet mooi bruin zijn) in een voorverwarmde oven van 200° c. Haal het koekje zo vlug mogelijk van het papier en duw het in een ronde vorm. Het deeg stijft bij afkoeling vlug op.

  2. Maak een vruchtensalade : snijd het fruit in gelijke blokjes van 2 à 3 cm. Doe alles (behalve de zachtere fruitsoorten) in een mengkom.

  3. Mix alle ingrediënten voor de mascarponesaus tot een homogene massa. Voeg, naargelang van de gewenste dikte en eigen smaak, room en suiker toe. Spatel de saus onder het fruit en bewaar koel.

  4. Maak een coulis : mix de vruchten met 2 el bloemsuiker en passeer ze door een fijne zeef

  5. Vul de tulipe met de fruitsalade en giet er een lepel coulis over. Leg er een bolletje roomijs in, werk af met een takje munt en strooi er bloemsuiker over.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.