Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vanilleroomijs

Ingrediënten :

Voor 1,5 L vanilleijs:

De Chocoladesaus

Verder...

Bereiding :

 1. De melk en room met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.

 2. De eidooiers met de suiker met behulp van een klopper krachtig mengen tot een ruban.

 3. Giet de warme melk geleidelijk bij de eiermassa; blijf voortdurend mengen met een spatel. Verwijder het vanillestokje.

 4. Blijf mengen met een spatel tot de crème de zijkant van de kookpot of spatel blijft bedekken. Laat de saus vooral niet koken. Laat afkoelen.

 5. Giet de massa in een ijsturbine en laat zacht of stevig invriezen. Bij gebrek aan een ijsmachine kan de massa ook gewoon in de diepvriezer geplaatst worden (ca. 4 uren), maar dan wel regelmatig mengen. Men bereikt maar een matig resultaat.

 6. Maak warme chocoladesaus : Verwarm water en suiker en laat lichtjes inkoken. Doe er in stukken gebroken donkere chocolade bij en smelt au bain marie; roer weinig. Werk af met honing en een klompje boter.

 7. Klop room en bloemsuiker stijf.

Tip

 1. - Het is tijdens het bereiden van roomijs noodzakelijk, een volstrekte hygiëne toe te passen.
  - Dit basisrecept kan door toevoeging van andere smaken, zoals chocolade, fruit, vruchtencoulis en dergelijke... eindeloos gevarieerd worden.
  - Vries de porties in goed afsluitbare doosjes in.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.